Expoziție de picturi, pe holul Guvernului5Foto© gov.md

Expoziție de picturi, pe holul Guvernului

, 6 știri, 13 vizualizări

Prim-ministra Natalia Gavrilița a salutat lansarea unei astfel de expoziții în incinta Guvernului și a mulțumit artistelor plastice pentru ocazia oferită angajaților și oaspeților Executivului de a admira picturile pline de emoții și talent.

„Scopul acestei acțiuni este să susținem arta, lucru foarte important mai ales în aceste vremuri tulburi pe care le traversăm, cînd operele de artă ne pot menține vii valorile eterne. Fiecare lucrare din expoziție este deosebită în felul său. Unul dintre tablouri – care înfățișează casa albastră cu prispă și coloane, m-a dus imediat cu gîndul la curtea în care mi-am petrecut copilăria”, a declarat șefa Executivului.

Din cele 31 de lucrări expuse în holul Guvernului, 18 aparțin Galinei Vieru. Pictorița are în palmares peste 20 de expoziții personale de pictură și tot atîtea participări la simpozioane internaționale de artă. Multe dintre lucrările sale se află în colecții private din SUA, Germania, Canada, Franța, Italia sau Elveția. O parte din operele de artă au fost expuse și în incinta Consiliului Europei de la Strasbourg.