Fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy, suspectat de trafic de influență în favoarea unor oligarhi ruși3Foto© publika.md

Fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy, suspectat de trafic de influență în favoarea unor oligarhi ruși

, 5 știri, 14 vizualizări

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, judecat deja pentru corupție și trafic de influență pentru că și-ar fi finanțat campania electorală cu bani de la fostul dictator libian Muammar Gaddafi, este vizat acum de o nouă anchetă pentru trafic de influență, dar de data aceasta pentru presupusele sale legături cu niște oligarhi ruși, scrie digi24.ro.

Parchetul Național Financiar (PNF) din Franța a confirmat pentru AFP că a deschis o anchetă preliminară pentru trafic de influență vizând activități de consiliere în Rusia ale fostului președinte Nicolas Sarkozy. Procurorii au în vedere și o eventuală acuzație de spălare de bani în scop infracțional.

Procurorii nu au precizat când au deschis această nouă anchetă, însă potrivit Mediapart, justiția anticorupție a început cercetările din vara anului 2020, în urma unei sesizări a serviciului de informații financiare Tracfin, care se întreba care sunt motivele pentru care Sarkozy este plătit de o societate de asigurări rusă, Reso Garantia, controlată de doi miliardari ruși, Serghei și Nikolai Sarkisov.