Grupare specializata in comercializarea drogurilor sintetice prin Telegram, deconspirata. Doi suspecți, reținuți2Foto1Video© publika.md

Grupare specializata in comercializarea drogurilor sintetice prin Telegram, deconspirata. Doi suspecți, reținuți

, 5 știri, 7 vizualizări

Activitatea ilicită a unui grup criminal organizat, specializat în producerea, contrabanda și circulația ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP, amfetamină și marijuană a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Râșcani, sub conducerea oficiului Râșcani al Procuraturii municipiului Chișinău. Doi suspecți au fost reținuți de oamenii legii.

În rezultatul documentării activității criminale, polițiștii au stabilit că membrii grupării sunt cinci tineri cu vârsta cuprinsă între 19 și 26 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău. Totodată, polițiștii au identificat și stabilit liderul grupării, un bărbat în vârsta de 35 ani, la fel, originar din municipiul Chișinău, anterior condamnată pentru comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari.

În vederea realizării drogurilor, suspecții au creat o rețea online prin intermediul aplicației „Telegram” și au racolat curieri în activitatea criminală pentru transportarea drogurilor și plasarea lor în locuri special amenajate, ulterior fiind remunerați. Astfel, drogurile erau ascunse în locuri determinate din timp, preponderent pe teritoriul sectorului Botanica al capitalei, iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat liderului grupării, care administra totul de la distanță.