Igor Dodon spune când ar putea semna decretul de dizolvare a Parlamentului și anunțarea anticipatelor7Foto© agora.md

Igor Dodon spune când ar putea semna decretul de dizolvare a Parlamentului și anunțarea anticipatelor

, 11 știri, 17 vizualizări

Dacă până la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale Legislativului, șeful statului, Igor Dodon, spune că va fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului. Subiectul a fost discutat de președintele țării în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova.

"Referindu-mă la situația politică din țară, am exprimat regretul pentru blocajul politic atestat pe dimensiunea parlamentară. Dacă până la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale Legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului și de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate", a menționat Igor Dodon.

Totodată, președintele țării a precizat că acest scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, dat fiind că există riscuri de stopare a proiectelor investiționale în infrastructură, apariția unor riscuri în sistemul bugetar, amînarea creării Guvernului și a desfășurării alegerilor locale.