Ilan Șor a părăsit recent Israelul7Foto2Video© ziarulnational.md

Ilan Șor a părăsit recent Israelul

, 18 știri, 22 vizualizări

Declarația a fost făcută de șeful Interpol Moldova, Viorel Țențiu, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la JurnalTV, transmite newsmaker.md.

Oficialul a precizat că Chișinăul nu cunoaște, deocamdată, direcția în care Șor a zburat și nici cu ce avion. Între timp, Șor a anunțat în seara zilei de 7 februarie că a avut o întrevedere cu președintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei pentru afaceri CSI, Leonid Kalașnikov, cu care ar fi vorbit despre Moldova și relațiile cu Federația Rusă. Oligarhul fugar nu a precizat, însă, unde a avut loc întrevederea.

„Vreau să vă comunic că, de fapt, Șor de mai multe ori a ieșit din Israel. În premieră, vă aduc la cunoștință că pe 1 februarie dimineață, la 06:02, Șor a părăsit Israelul, folosind pașaportul statului Israel. Nu se cunoaște, însă, ruta de deplasare și numărul zborului. Autoritățile din Israel nu ne-au comunicat despre aceste informații. (…) De fiecare dată cînd a plecat, a făcut-o utilizînd pașaportul statului Israel. (…) Pînă la moment nu avem informații despre revenirea acestuia în Israel”, a declarat șeful Centrului cooperare polițienească internațională (Interpol) al IGP, Viorel Țențiu.