Incendiu la o unitate COVID din România – pacienți decedați5Foto© sputnik.md

Incendiu la o unitate COVID din România – pacienți decedați

, 6 știri, 4 vizualizări

Un incendiu a izbucnit joi dimineața în Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Ploiești, unde erau internați 20 de pacienți cu COVID-19. Doi bolnavi, bărbați cu vârste de 74 și 75 de ani, au murit carbonizați, iar o infirmieră a suferit arsuri după ce a încercat să stingă focul. Alți 15 pacienți au fost evacuați, fiind transferați în clădirea principală a Spitalului Județean, în timp ce trei au refuzat transferul. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului, scrie hotnews.

Managerul spitalului, Bogdan Nica, spune că secția era renovată, iar instalația electrică fusese verificată și există detectoare de oxigen. Directorul mai spune că incendiul s-ar fi putut declanșa din cauza unei scântei și că unul dintre bolnavi era foarte agitat, iar din această cauză patul a fost mișcat.

„Cu firmă autorizată, în loc să se trateze pacienții bolnavi de COVID cu oxigen pe butelie, se tratează cu oxigen din stocator cu oxigen lichid și pe rampe de oxigen. Inclusiv în camera respectivă.