Începe procesul de destituire a lui Donald Trump în Senat4Foto2Video© noi.md

Începe procesul de destituire a lui Donald Trump în Senat

, 12 știri, 3 vizualizări

După cum scrie bbc.com, Trump este acuzat de instigare la revoltă: în impeachmentul adoptat de Camera reprezentanților cu puțin timp înainte de sfîrșitul mandatului său, se spune că prin discursul său din data de 6 ianuarie el a provocat mulțimea de susținători la asaltul Capitoliului, unde, în ziua în care ambele camere ale Congresului definitiv, afirmau victoria în alegeri a lui Joe Biden. Intrînd în clădire, susținătorii lui Trump a întrerupt procedura pentru cîteva ore.

Luni, avocații lui Trump au transmis Senatului expunerea argumentelor lor, acestea se rezumă la faptul că punerea sub acuzare a președintelui, care deja au plecat din funcție, este anticonstituțional și că nu există nicio legătură între discursul lui Trump și asaltul Capitoliului.

Managerii punerii sub acuzare - așa-numiții membri ai Camerei Reprezentanților care își asumă în acest caz rolul de acuzatori - nu sînt de acord cu o astfel de interpretare a Constituției (un precedent de punere sub acuzare a unui funcționar plecat din funcție cu adevărat a fost în 1876). Trump însuși a refuzat să depună mărturie - managerii l-au invitat.