Inspectoratul General al Poliției susține un briefing în legătură cu protestul anunțat de Maia Sandu, pentru mâine4Foto© jurnal.md

Inspectoratul General al Poliției susține un briefing în legătură cu protestul anunțat de Maia Sandu, pentru mâine

, 9 știri, 15 vizualizări

Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor asigura ordinea publică și securitatea circulației rutiere pe tot parcursul desfășurării protestului din centrul capitalei, planificat pentru ziua de duminică, 6 decembrie, anunță reprezentanții Inspectoratului General de Poliție (IGP).

Marin Maxian, șef adjunct al IGP: „Cetățenii sunt rugați să manifeste pașnic. Întrunirile se desfășoară doar în mod pașnic. Organizatorii au obligația să manifeste în locul stabilit. Participanții sunt obligați să respecte Legislația. Este interzisă întreținerea de arme. Portul măștilor sunt obligatorii. Poliția va sesiza organizatorii ca să întreprindă măsuri obligatorii. Unitățile de transport urmează să fie parte pe Pușkin, Columna, Bodoni, Mihai Eminescu.”

Pentru a evita răspândirea virusului COVID-19, precum și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, Poliția îndeamnă participanții la protest să respecte distanța socială și echiparea corespunzătoare cu măști.