Iohannis si Zelenski cer Guvernelor sa rezolve problema distinctiei artificiale dintre limba romana si moldoveneasca2Foto© unimedia.info

Iohannis si Zelenski cer Guvernelor sa rezolve problema distinctiei artificiale dintre limba romana si moldoveneasca

, 5 știri, 9 vizualizări

Presedintele Klaus Iohannis a discutat, marti, cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat in vizita oficiala la Bucuresti, despre protectia drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale din Romania si Ucraina. Cei doi presedinti au subliniat, in declaratia semnata, marti, la Palatul Cotroceni, ca insarcineaza guvernele celor doua tari sa rezolve fara intarziere problema distinctiei artificiale dintre limba romana si „limba moldoveneasca”.

O sedinta comuna a celor doua Guverne va avea loc in aceasta luna, la Kiev.

„Noi ne dorim ca cele doua minoritati, care sunt importante pentru noi amandoi, sa aiba drepturi similare, in special ne referim aici, evident, la limba vorbita si la educatia primita in limba materna”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca „in plan bilateral, Romania este interesata de avansarea unei agende cuprinzatoare, in beneficiul cetatenilor romani si ucraineni”.