Joe Biden se intalneste cu Giorgia Meloni la Casa Alba pentru a discuta despre Ucraina si China3Foto© timpul.md

Joe Biden se intalneste cu Giorgia Meloni la Casa Alba pentru a discuta despre Ucraina si China

, 4 știri, o vizualizare

Oficialii vor discuta despre războiul din Ucraina, imigrația, relația cu China, dar și despre legătura ei cu extrema dreaptă, notează AFP. Înaintea acestei vizite, Casa Albă a minimalizat controversele și a insistat asupra rolului cheie al Romei în cadrul Alianței Nord-Atlantice și al G7, în special în ceea ce privește ajutorul militar acordat Ucrainei, transmite Digi.

Președintele american și șefa guvernului italian au o "relație bună, productivă", a declarat presei purtătorul de cuvînt al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe, John Kirby. El a subliniat legăturile dintre cele două țări, Statele Unite avînd aproximativ 18 milioane de italo-americani, potrivit estimărilor. Italia va prelua președinția G7 în 2024.

Joe Biden și Giorgia Meloni ar urma să discute despre ajutorul acordat Ucrainei, criza climatică, imigrația și relațiile cu China. Meloni este sub presiune pentru a retrage Italia din programul chinez cunoscut sub numele de Noile drumuri ale mătăsii vizînd, prin investiții faraonice, dezvoltarea infrastructurilor terestre și maritime pentru a conecta mai bine China de restul Asiei și cu Europa și Africa.