Jucatoarea romana de tenis Simona Halep a castigat turneul de la Wimbledon3Foto© deschide.md

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep a castigat turneul de la Wimbledon

, 9 știri, 12 vizualizări

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon, sâmbătă, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finală cu 6-2, 6-2. Halep a obținut al doilea său titlu de Mare Șlem din palmares, după unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, în urma unei victorii în doar 55 de minute în fața fostului lider mondial.

Simona Halep (27 ani), numărul șapte mondial, a pierdut un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam, în fața Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea, primul său titlu de Mare Șlem fiind câștigat în 2018, la Roland Garros, informează Agerpres.

Halep, care jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros și una la Australian Open, s-a impus în fața uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena având șapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) și 23 de Mare Șlem în carieră. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club și la US Open. Dintre turneele de Mare Șlem, Simona nu a reușit să ajungă în finala de la US Open, unde are