Klaus Iohannis a semnat decretul privind acreditarea lui Cristian-Leon Țurcanu în calitate de ambasador al României în Republica Moldova5Foto© publika.md

Klaus Iohannis a semnat decretul privind acreditarea lui Cristian-Leon Țurcanu în calitate de ambasador al României în Republica Moldova

, 8 știri, 3 vizualizări

Președintele României Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind acreditarea lui Cristian-Leon Țurcanu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, cu reședința la Chișinău.

Anunțul este făcut de administrația prezidențială de la București.

Cristian-Leon Țurcanu exercită din 2016 funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina. Anterior, în perioada septembrie 2014 – octombrie 2015, a ocupat funcția de prim-colaborator în cadrul Ambasadei României la Chișinău.

În Serviciul Exterior a mai activat în cadrul Ambasadei României la Washington, în perioada 2008 – 2012, și la Ambasada României la Berlin, între 2003 și 2008. În Centrala MAE, a ocupat funcțiile de director general al Departamentului Comunicare, Diplomație Publică și Culturală, între noiembrie 2015 și august 2016, director al Direcției Europa de Est și Asia Centrală, între aprilie și septembrie 2014, respectiv director adjunct al aceleiași direcții, în perioada septembrie 2013 – aprilie 2014.