Legea Magnitsky Moldova ar putea fi votată în prima lectură de Parlament până la sfârșitul anului: Ce presupune proiectul4Foto© realitatea.md

Legea Magnitsky Moldova ar putea fi votată în prima lectură de Parlament până la sfârșitul anului: Ce presupune proiectul

, 5 știri, 15 vizualizări

„Doamna Prim-Ministru Natalia Gavrilița și Ministrul Sergiu Litvinenco au prezentat proiectul Legii Magnitsky. Această lege va permite statului să aplice sancțiunile internaționale asupra unor indivizi și pe teritoriul Republicii Moldova.

Una din cele mai importante noutăți este faptul că licențele televiziunilor și instituțiilor media care aparțin sau sunt afiliate persoanelor sancționate, vor fi retrase. Aceste canale media nu vor mai putea activa. De asemenea, nu vor putea activa nici canalele TV/radio care promovează imaginea persoanei fizice sau juridice incluse în lista de sancțiuni internaționale.

Asta înseamnă că propaganda unor grupuri criminale de la noi nu va mai putea ajunge la televizoarele și radio-urile moldovenilor.