Licitația de la Aeroport a ajuns în vizorul Procuraturii Anticorupție2Foto© zdg.md

Licitația de la Aeroport a ajuns în vizorul Procuraturii Anticorupție

, 6 știri, 8 vizualizări

Olesea Stamate l-a întrebat pe șeful CNA, Alexandru Pînzari, dacă acțiunile CNA și ale PA pe cazul Aeroportului nu se vor contrapune, în condițiile în care ambele instituții au pornit câte o anchetă pe acest caz – una penală și alta administrativă.

„Cum sesizați dumneavoastră această delimitare a competențelor și dacă va fi colaborare, pentru că, pe alocuri, totuși veți colabora cu Procuratura Anticorupție, din câte înțeleg. Nu veți face anumite proceduri paralele? De exemplu, nu știu. Într-un răspuns recent al CNA a spus că a inițiat o procedură administrativă pe cazul Aeroport, astăzi vedem că PA a inițiat un proces penal pe cazul Aeroport. Ele fac parte din aceeași investigație sau ele sunt separate? Nu există riscul ca anumite procese să meargă în paralel, să fie dublate?”, a întrebat Stamate.

„Nu există riscul, pentru că noi constatăm că există dubla examinare și noi între noi comunicăm și vedem cine examinează în continuare conform competenței și prejudiciului”, i-a răspuns Alexandru Pînzari.