Liderul MAIB este ales în funcția de președinte al Consiliului Bursei de Valori2Foto© unimedia.info

Liderul MAIB este ales în funcția de președinte al Consiliului Bursei de Valori

, 5 știri, 2 vizualizări

Actualmente, Serghei Cebotari deține funcția de președinte al Moldova Agroindbank, liderul sistemului bancar din țară. Atribuțiile de președinte al Consiliului BVM îi sunt bine cunoscute managerului de la MAIB, Serghei Cebotari deținând această funcție și în anii 2008-2017.

Președintele Bursei de Valori, Corneliu Dodu, a salutat alegerea lui Serghei Cebotari în calitate de președinte al Consiliului BVM. "Personal mă bucur să știu că dl Cebotari revine în funcția de președinte al consiliului. Experiența pe piața valorilor mobiliare acumulată inclusiv pe parcursul mandatelor anterioare, experiența valoroasă a dumnealui din sectorul financiar-bancar, reputația și autoritatea pe care o are sunt mai mult decât binevenite acum când Bursa de Valori necesită reformare".

La rândul său, Serghei Cebotari a punctat direcțiile strategice pe care se va axa în calitate de președinte al Consiliului BVM. “Bursa de Valori are un rol important pe piața de capital. Totuși, nu este un secret că activitatea la bursă necesită a fi revigorată. Modernizarea Bursei este o precondiție evidentă pentru atragerea investitorilor străini, dar și a economiei reale.