Lista medicamentelor compensate va fi completată cu un nou nou preparat2Foto© jurnal.md

Lista medicamentelor compensate va fi completată cu un nou nou preparat

, 6 știri, 18 vizualizări

Lista medicamentelor compensate urmează să fie completată cu un nou preparat destinat persoanelor cu diabet zaharat de tip II și insuficiență cardiacă, anunță marți, 25 octombrie, reprezentanții Ministerului Sănătății (MS). Potrivit autorităților din sănătate, costul medicamentului cu denumirea comună internațională dapagliflozinum va fi compensat în proporție de 50% din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM).

Conform estimărilor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), circa zece mii de pacienți cu boli cronice vor beneficia de dapagliflozinum, pentru compensarea căruia din fondurile AOAM urmează să fie alocate anual 40 de milioane de lei.

Totodată, conform MS, Consiliul pentru medicamente compensate a anunțat, în cadrul ședinței din 21 octombrie, că a finalizat evaluarea dosarelor privind includerea altor 11 denumiri comune internaționale (DCI) de preparate în lista medicamentelor compensate: cinci DCI pentru tratamentul diferitor tipuri de cancer și șase DCI indicate în tratamentul bolilor, precum schizofrenie, epilepsie, astm bronșic, bronhopneumopatie cronică obstructivă, angină pectorală, hipertensiune arterială.