Magnatul rus Oleg Deripaska dă în judecată SUA în legătură cu sancțiunile la adresa companiilor sale7Foto© deschide.md

Magnatul rus Oleg Deripaska dă în judecată SUA în legătură cu sancțiunile la adresa companiilor sale

, 9 știri, 7 vizualizări

Printr-un demers juridic, Deripaska i-a cerut Tribunalului districtual din Washington să împiedice Trezoreria SUA să folosească "puterea devastatoare" a unor astfel de sancțiuni economice care, potrivit lui, contravin Constituției americane. El a subliniat că nu va lăsa ca munca sa grea "să fie distrusă de intrigi politice".

La 27 ianuarie, Trezoreria americană a anunțat că a ridicat sancțiunile impuse în aprilie anul trecut concernului Rusal (aluminiu), filialei sale En+ și firmei JSC EuroSibEnergo, toate având legături cu Oleg Deripaska, un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin. Deripaska a avut legături de afaceri cu Paul Manafort, fostul director de campanie electorală al lui Donald Trump. Trezoreria a dat asigurări că aceste societăți și-au luat "angajamentul sa reducă controlul lui Deripaska asupra lor".

Cu toate acestea, responsabili democrați au afirmat că Manafort - în prezent închis pentru fraude financiare și bancare descoperite în timpul anchetei asupra ingerinței ruse în prezidențialele din 2016, dar fără legătură cu aceasta din urmă - "îi era dator cu aproape 20 de milioane de dolari lui Deripaska". Ei au subliniat ca termenii ridicării sancțiunilor "sunt neobișnuiți și lasă multe întrebări fără răspuns" și că legăturile oligarhului și ale familiile sale cu aceste societăți îi permit să păstreze controlul real asupra lor, scrie agerpres.ro