Mai multe hectare de culturi agricole au fost nimicite de flăcări în ultimele 24 de ore10Foto© realitatea.md

Mai multe hectare de culturi agricole au fost nimicite de flăcări în ultimele 24 de ore

, 15 știri, 6 vizualizări

Potrivit IGSU, in dupa amiaza zilei de ieri, in jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitati pentru a stinge un lan de grau afectat de flacari in apropierea satului Cernoleuca din raionul Donduseni. Sase echipe de pompieri au intervenit. Datorita interventiei operative a salvatorilor, focul nu s-a raspandit, iar in urma arderii au fost nimicite sapte hectare de grau din terenul cu suprafata totala de 38 hectare.

Totodata, ieri seara, pompierii au intervenit si in raionul Hancesti in apropierea satului Buteni. Cazul a fost inregistrat la ora 21:30, iar potrivit datelor inregistrate o combina de balotare a luat foc in timpul efectuarii lucrarilor agricole intr-un lan cu suprafata totala de 50 hectare. Pentru stingerea incendiului au intervenit trei echipe de salvatori. Potrivit IGSU, aici, in urma incendiului, focul a distrus in totalitate un tractor de model KLA cu o combina de balotare, dar si cinci hectare de miriste uscata cu 20 baloti de paie.

In raionul Comrat, localitatea Dezghingea, pompierii au stins 35 hectare de miriste uscata.

In acest context, specialistii de la IGSU indeamna populatia sa respecte cu strictete regulile de aparare impotriva incendiilor, mai ales, in perioada caniculara si in conditii de umiditate redusa.