Manchester City a cucerit în premieră Supercupa Europei, la loviturile de departajare2Foto© unimedia.info

Manchester City a cucerit în premieră Supercupa Europei, la loviturile de departajare

, 4 știri, 3 vizualizări

Manchester City si-a trecut in palmares Supercupa Europei, pentru prima data in istorie. Echipa engleza a jucat finala din postura de castigatoare a Ligii Campionilor, contra celor de la Sevilla, grupare care a triumfat in Europa League. Contrar asteptarilor, spaniolii au inceput bine duelul de pe arena Georgios Karaiskakis, unde Olympiacos Piraeus isi joaca meciurile de acasa. Dupa cateva incercari de a lovi pe contraatac, Sevilla a deschis scorul in minutul 24, cand Youssef En-Nesyri a reluat perfect cu capul centrarea lui Acuna.

Partida a avut un scenariu asemanator in continuare, cu Manchester City la carma jocului si Sevilla, care organiza contraatacuri periculoase. En-Nesyri a ratat cateva ocazii bune de a-si completa dubla, in schimb, campioana Angliei a egalat in minutul 63 prin Cole Palmer, jucator de 21 de ani din academia cetatenilor. Timpul regulamentar s-a incheiat cu scorul de 1 la 1.

Conform regulamentului, imediat, a urmat seria loviturilor de departajare. Toti jucatorii de la City au sutat perfect si au inscris, iar in tabara adversa, Nemanja Gudelj a executat prost al cincilea penalty, lovind transversala  si lasandu-si echipa fara Supercupa Europei.