Marea Britanie a detectat 77 de cazuri de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului© unimedia.info

Marea Britanie a detectat 77 de cazuri de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului

, 6 știri, 15 vizualizări

„Aceste persoane se află sub observație strictă și am intensificat anchetele epidemiologice pentru a face tot posibilul să oprim răspândirea virusului'', a mai declarat oficialul britanic. El nu a oferit mai multe detalii despre persoanele infectate cu mutația braziliană a coronavirusului.

Marea Britanie, unde o altă mutație a coronavirusului a devenit dominantă la Londra și într-o parte a Angliei, a suspendat zborurile dinspre Africa de Sud, Brazilia și Portugalia, pentru a preveni intrarea în țară a persoanelor infectate cu aceste mutații. Aceste noi tulpini ale coronavirusului, plus cea descoperită în Marea Britanie la sfârșitul anului trecut, au în comun capacitatea de transmitere mai ridicată.

Premierul Boris Johnson a declarat vineri că datele existente în prezent arată că ambele vaccinuri aprobate deocamdată în Marea Britanie (AstraZeneca/Oxford și Pfizer/BioNtech) sunt eficace atât împotriva variantelor anterioare ale coronavirusului SARS-CoV-2, cât și a celor recent descoperite.