Marea Britanie se gândește ssă relaxeze regulile privind imigrarea pentru a pune capăt crizei de șoferi de camion4Foto© deschide.md

Marea Britanie se gândește ssă relaxeze regulile privind imigrarea pentru a pune capăt crizei de șoferi de camion

, 5 știri, 13 vizualizări

Miniștrii britanici vor analiza o posibilă relaxare a regulilor privind imigrația, adoptate după Brexit, în ideea de a ajuta la rezolvarea crizei de șoferi de camion, pe fondul presiunilor crescute venite din partea lanțurilor de supermarketuri.

Potrivit unei surse guvernamentale citate de The Times, este posibil să fie urgentată o revizuire a listei cu profesii în care există un deficit de mână de lucru, dând angajatorilor o mai mare flexibilitate pentru a angaja muncitori din străinătate. În acest fel, ar putea fi dat un răspuns la un deficit de șoferi de camion care este estimat la 100.000 de persoane. Conform calendarului inițial, această procedură de revizuire urma să aibă loc anul viitor dar este posibil să fie urgentată pentru a adăuga și profesia șofer de camion de mare tonaj, susține The Times, citat de Reuters și Agerpres.

Vineri, cotidianul Financial Times a dezvăluit, la rândul său, că mai mulți miniștri le-au spus companiilor să angajeze muncitori britanici ca răspuns la criza gravă de șoferi de camion.