Ministerul Finanțelor va veni cu calculele necesare pentru a stabili o nouă cotă TVA pentru HORECA3Foto© adevarul.ro

Ministerul Finanțelor va veni cu calculele necesare pentru a stabili o nouă cotă TVA pentru HORECA

, 5 știri, 6 vizualizări

Deși în perioada când exercita funcția de ministru al Finanțelor, Gavrilița a promovat majorarea TVA pentru HORECA, acum premierul spune că pandemia determină autoritățile să-și schimbe abordarea și să susțină acest sector.

Premierul Gavrilița spune că Ministerul Finanțelor va veni cu calculele necesare pentru a stabili o nouă cotă TVA pentru HORECA, astfel încât, în condițiile unor ani pandemici, sectorul să nu falimenteze. Declarațiile șefei Executivului vin după ce, în perioada când era ministru al Finanțelor, a fost dublată cota TVA pentru acest sector de la până la 20%.

„Acum este o altă situație economică decât era atunci. Atunci calculele arătau că sectorul era în creștere, iar politicile de scutiri adoptate de Guvernul precedent nu aduceau rezultate. Acum HORECA este unul dintre cele mai afectate sectoare și trebuie să avem o abordare specială pentru ei. A fost o confuzie cifra de 6% TVA adoptată de Guvernul Chicu și noi intenționăm să schimbăm lucrurile”, a spus Natalia Gavrilița în cadrul unei ediții speciale de la ProTV Chișinău.