Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popsoi, intalnire cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana5Foto© curentul.md

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popsoi, intalnire cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana

, 8 știri, 2 vizualizări

Republica Moldova a beneficiat in urma colaborarii cu NATO, atat in contextul cresterii capacitatilor in domeniul militar, dar si in combaterea amenintarilor hibride, cibernetice si managementul crizelor. Totodata, Republica Moldova a contribuit la consolidarea securitatii in Europa prin participarea la operatiunea de mentinere a pacii KFOR din Kosovo. Acest lucru demonstreaza ca, Republica Moldova nu este doar consumator de securitate, dar si contribuie la securitatea regionala”, a scris Popsoi.

Totodata, ministrul a mentionat ca in cadrul vizitei au discutat si despre ultimele evolutii care vizeaza securitatea regionala si riscurile generate de razboiul Federatiei Ruse impotriva Ucrainei.

„Secretarul General adjunct al NATO a reconfirmat angajamentul Aliantei pentru parteneriatul cu Republica Moldova, respectandu-se suveranitatea, integritatea teritoriala si statutul de neutralitate al tarii. Mircea Geoana a reiterat suportul pentru integrarea europeana a Republicii Moldova”, a precizat ministrul, Mihai Popsoi.