Mită pe timp de pandemie. Un polițist a fost reținut pentru că a pretins 7 000 lei de la o frizeriță pentru a nu-i aplica amendă3Foto© tv8.md

Mită pe timp de pandemie. Un polițist a fost reținut pentru că a pretins 7 000 lei de la o frizeriță pentru a nu-i aplica amendă

, 9 știri, 12 vizualizări

Un subofițer al Inspectoartului de Poliție Bălți riscă ani grei de pușcărie pentru că a primit șapte mii de lei de la o frizeriță. Polițistul ar fi promis că în schimbul banilor nu va aplica amendă angajatei și administratorului salonului.

Subofițerul ar fi spus că va trece cu vederea necompletarea registrului de evidență a măsurilor anti-epidemice și faptul că o clientă nu ar fi purtat masca de protecție în timp ce era deservită, se arată într-un comunicat al Centrului Național Anticorupție.

Pentru a le scuti de amenda de 75 de mii de lei, care se aplică în asemenea cazuri persoanelor juridice și 22 500 lei persoanelor fizice, polițistul ar fi cerut șapte mii de lei. În acest caz a fost inițiată o urmărire penală, iar suspectul a fost reținut pentru 72 de ore.