Moldova ar putea cere un credit de urgență pentru ajutorarea agricultorilor5Foto1Video© unimedia.info

Moldova ar putea cere un credit de urgență pentru ajutorarea agricultorilor

, 15 știri, 4 vizualizări

Autoritățile de la Chișinău vor solicita un credit de urgență de la Banca Mondială pentru a susține agricultorii care au avut de suferit din cauza secetei din acest an. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, după tradiționala întrevedere de luni cu șeful Legislativului, Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu. De asemenea, Igor Dodon a mai spus că situația în agricultură va fi discutată, miercuri, la ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Președintele Igor Dodon a menționat că Guvernul deja a decis să aloce un suport pentru 200 de mii de hectare, semănate toamna. Potrivit lui, au fost demarate toate procedurile necesare în acest sens, astfel încât să fie acordate câte o mie de lei per hectar. Igor Dodon a mai precizat că următoarea etapa este evaluarea situației la cele peste 500 de mii de hectare, semănate cu porumb și floarea soarelui.

"Avem o secetă fără precedent și agricultorii, într-adevăr, se ciocnesc cu cea mai mare problemă din ultimii ani. Am decis să solicităm un credit de urgență de la Banca Mondială pentru a ajuta, în special, doar agricultorii. Există astfel de mecanisme și colegii de la Guvern în următoarele zile vor avea primele contacte cu reprezentanții Băncii Mondiale", a spus președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.