Moldovagaz va construi stații noi de alimentare cu gaze naturale comprimate în Chișinău2Foto© unimedia.info

Moldovagaz va construi stații noi de alimentare cu gaze naturale comprimate în Chișinău

, 9 știri, 18 vizualizări

Astfel, urmează a fi semnat un memorandum de înțelegere între Primărie și Moldovagaz, iar înainte de începerea lucrărilor propriu-zise va fi elaborat un studiu de fezabilitate. Compania fiică a Moldovagaz, Transautogaz va cofinanța costurile pentru elaborarea studiului, precum și lucrările de proiectare și construcție a stațiilor de alimentare cu gaze naturale comprimate pe teritoriul ÎM „Parcul urban de autobuze” din strada Sarmizegetusa și în apropiere de Gara auto Sud-Vest.

Republica Moldova s-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră până în anul 2030 cu 70% în raportul cu anul de referință 1990, iar sectorul transporturi este una dintre principalele surse de emisii. Un program de dezvoltare a parcului auto municipal, bazat pe utilizarea gazelor naturale, va contribui la reducerea emisiilor și va servi drept un bun exemplu de combinare a beneficiilor economice și preocupărilor față de mediul înconjurător”, a declarat președintele Moldovagaz, Vadim Ceban.

Gazele naturale sunt un combustibil ecologic, iar utilizarea lor reprezintă o contribuție semnificativă la protecția mediului înconjurător, până la 90% din poluarea orașelor provenind de la exploatarea autovehiculelor.