Municipalitatea a primit o donație de două ambulanțe și o mașină funerară din partea unei fundații de caritate din Italia4Foto© agora.md

Municipalitatea a primit o donație de două ambulanțe și o mașină funerară din partea unei fundații de caritate din Italia

, 5 știri, 2 vizualizări

Primăria municipiului Chișinău a primit două ambulanțe la mâna a doua și o mașină funerară în calitate de donație din partea unei fundații de caritate din regiunea Toscana, Italia. Vehiculele sanitare vor fi distribuite la două instituții medicale municipale: Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase de Copii și Spitalul Clinic Municipal nr. 4, pentru asistența medicală a pacienților și gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19.

Cele două unități sunt ambulanțe de tip B, în stare tehnică bună, echipate și dotate cu utilajul medical necesar. Ambulanțele vor fi utilizate pentru deplasarea copiilor la tratamente complexe și consultații medicale interdisciplinare, precum și pentru transportarea pacienților aflați la tratament paleativ.

Acțiunea de donație a fost posibilă datorită parteneriatului de cooperare dintre regiunea Toscana, Italia și Primăria municipiului Chișinău.