Navalnâi riscă o amendă de peste 10 000 de euro și închisoare pentru defăimarea unui veteran din al Doilea Război Mondial© publika.md

Navalnâi riscă o amendă de peste 10 000 de euro și închisoare pentru defăimarea unui veteran din al Doilea Război Mondial

, 5 știri, 11 vizualizări

Parchetul rus a cerut marți impunerea unei amenzi în valoare de 950.000 ruble, circa 10.600 de euro, împotriva lui Aleksei Navalnîi, principalului opozant al Kremlinului aflat în prezent în închisoare, judecat pentru defăimarea unui fost combatant din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie SHOK.md, cu referire la Agerpres.

În condițiile în care Navalnîi avea o condamnare de 3 ani și jumătate de închisoare cu suspendare în momentul faptelor, Parchetul a cerut de asemenea ca opozantul să ispășească și această pedeapsă.

Un alt tribunal a decis deja luna aceasta transformarea pedepsei cu suspendare în una cu executare.

Militantul anticorupție este acuzat că ar fi distribuit informații „mincinoase” și „injurioase” cu privire la un veteran de război, care apărase într-un videoclip al campaniei din vara trecută referendumul privind întărirea puterilor lui Vladimir Putin. Opozantul îi calificase pe cei care interveneau în acest videoclip, între care veteranul respectiv, drept „rușine a națiunii” și „trădători”.