Ne așteaptă noi scumpiri? Gaibu: Agenții economici care folosesc gaz vor include majorările în prețul produselor2Foto© unimedia.info

Ne așteaptă noi scumpiri? Gaibu: Agenții economici care folosesc gaz vor include majorările în prețul produselor

, 5 știri, 23 vizualizări

„În condițiile în care avem un tarif de 30 de lei la gaz, ce se întâmplă cu agenții economici care folosesc gaz în procesul de producere?”, a fost întrebat Sergiu Gaibu.

„Îl includ în preț”, a răspuns ministrul Economiei.

„După cum am spus de la început, da, agenții economici vor include tot timpul în preț cheltuielile care sunt și poate să survină situația când foarte repede crește prețul, cum s-a întâmplat la începutul anului acesta”.

„Exact, de aceea, programele de asistență sunt focusate pe cetățeni și asta se întâmplă în toate țările. Da, sunt și anumite lucruri, adică guvernele analizează unde este un impact major neașteptat pentru agenții economici, nu reușesc să-și adapteze business planurile și atunci se vine cu un oarecare suport. Dar pentru toate Guvernele, principala direcție de intervenție este suportul cetățenilor și în special al categoriilor vulnerabile. Asta este și recomandarea experților, fie la nivel intenațional, fie în RM. Tocmai miliarde de lei au fost alocate în direcția dată, fără precedent”.