Nemulțumiți de introducerea pe ordinea de zi a Convenției de la Istanbul, deputații BCS, au părăsit plenul Parlamentului8Foto1Video© agora.md

Nemulțumiți de introducerea pe ordinea de zi a Convenției de la Istanbul, deputații BCS, au părăsit plenul Parlamentului

, 13 știri, 4 vizualizări

Au părăsit sala de ședințe. Deputații din opoziție au părăsit Legislativul după ce în plenul Parlamentului a fost propusă includerea pe ordinea de zi a Convenției de la Istanbul, privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

„Ne-am consultat cu colegii și vrem să vă solicităm să nu puneți la vot și să nu susțineți această convenție rușinoasă, care nu este în interesul poporului Republicii Moldova. Vă îndemn pe fiecare să meditați foarte mult când o susțineți, ca să nu fim scuipați de cetățenii noștri. Propunerea este să nu uzați de dreptul de a include această propunere în ordinea de zi. În caz contrar, fracțiunea Blocului Comuniștilor și a Socialiștilor va părăsi sala”, a declarat Grigore Novac, deputat în Parlament.

În replică, președintele Parlamentului, Igor Grosu i-a oferit un răspuns pe măsură: „Stimate coleg, e rușine ca doamnele să fie bătute în secolul 21 și noi să ne facem mari bărbați ai neamului”. Astfel, propunerea opoziției a fost ignorată.