O polițistă din cadrul INSP, reținută de CNA: Ar fi cerut mită de la un șofer ca să-l scape de punctele de penalizare2Foto© tv8.md

O polițistă din cadrul INSP, reținută de CNA: Ar fi cerut mită de la un șofer ca să-l scape de punctele de penalizare

, 8 știri, 14 vizualizări

Cu puțin timp în urmă, o angajată a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) a fost reținută de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție. Aceasta este bănuită într-un dosar de trafic de influență. Ulterior, polițista a fost denunțată de un șofer, pe care ar fi vrut să-l scape de punctele de penalizare pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră, transmite Deschide.md.

Astfel, potrivit denunțului, polițista i-ar fi promis șoferului că poate să intervină pe lângă șefii ei care au acces la sistemul centralizat de evidență a punctelor de penalizare și să-i determine să radieze informația din program. Pentru fiecare punct din cele 13 acumulate de denunțător, angajata INSP ar fi cerut câte 10 euro – în total 130 de euro. Ulterior, aceasta l-ar fi rugat pe denunțător să transfere banii, în două tranșe, pe două carduri bancare.

Pe acest caz, procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție și ofițerii DGT Nord a CNA au inițiat o anchetă în temeiul art. 326 al codului penal – traficul de influență.