Olesea Stamate: Demisia lui Iulian Rusu este neclară și pentru mine4Foto© tribuna.md

Olesea Stamate: Demisia lui Iulian Rusu este neclară și pentru mine

, 8 știri, 4 vizualizări

Demisia șefului Centrului Național Anticorupție este neclară. Astfel a comentat deputatul PAS, Olesea Stamate, decizia lui Iulian Rusu de a pleca din funcție. Potrivit șefei comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, demisia directorului CNA presupune și încetarea mandatului adjuncților acestuia. În acest context, Parlamentul urmează să numească un nou director cu atribuții depline pentru a evita scenariul unei conduceri interimare, notează IPN.

La 10 octombrie directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, și-a depus demisia. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a menționat că a luat act de cererea de demisie. Reprezentanții guvernării nu au explicat, deocamdată, care sunt motivele ce l-au determinat pe Iulian Rusu să renunțe la funcția de director CNA.

Comentatorul Anatol Țăranu spune că guvernarea ar trebui să explice societății procesele interne care au loc, lipsa de transparență fiind incompatibilă cu aspirațiile de a deveni un stat veritabil european și democratic.

Demisia lui Iulian Rusu este neclară și pentru mine
Olesea Stamate,
Olesea Stamate: „Demisia lui Iulian Rusu este neclară și pentru mine”