Olesea Stamate promite că nu vom mai avea stare de urgență… „Dacă nu se întâmplă nimic mai rău”2Foto2Video© realitatea.md

Olesea Stamate promite că nu vom mai avea stare de urgență… „Dacă nu se întâmplă nimic mai rău”

, 4 știri, 3 vizualizări

Starea de urgență în Republica Moldova nu va mai fi prelungită. Declarația a fost făcută de Olesea Stamate, în studioul TV8, deputata precizând că, totuși, în cazul unei solicitări repetat Parlamentul se poate întruni de urgență.

Stamate a precizat în cadrul emisiunii „Новая неделя” că Executivul a justificat prelungirea măsurii doar pentru 30 de zile. Conform ei, Guvernul a pregătit măsurile care vor putea substitui deciziile CSE, acestea fiind aprobate și de Legislativ, motiv pentru care starea de urgență nu mai trebuie prelungită.

„Reprezentantul Guvernului, care a prezentat inițiativa în Comisie și în pen, a justificat necesitatea prelungirii stării de urgență doar pentru 30 de zile, doar dacă, nu dă Doamne, nu se va întâmpla ceva mai rău. Guvernul a pregătit majoritatea actelor legislative pe care trebuie să le aprobăm pentru a substitui deciziile Comisiei Situații Excepționale. La sfârșitul lunii decembrie, având aceste acte adoptate, nu va trebui să prelungim starea de urgență. Sper asta”, a declarat Stamate.