Opinie: În Constituție nu este indicat un termen pentru alegerea președintelui Parlamentului3Foto© deschide.md

Opinie: În Constituție nu este indicat un termen pentru alegerea președintelui Parlamentului

, 5 știri, 3 vizualizări

Ex-președintele Curții Constituționale spune că Legea Supremă nu operează cu termenul „coaliție”, dar cu termenul „fracțiune”. Însă acum nu se poate vorbi despre fracțiuni pentru că ele încă nu s-au format. În opinia lui, în legislativ poate fi formată orice fel de majoritate parlamentară, însă crede că nu va fi aplicată procedura de „atragere” a deputaților din alte partide.

Potrivit lui Dumitru Pulbere, prin ultima declarație făcută de înaltul reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, că nu ține de UE să intre în discuții privind formarea Guvernului și formarea coaliției, UE dă de înțeles că deputații moldoveni trebuie să formeze o coaliție în Parlament așa cum consideră ei de cuviință.

Referitor la propunerea PDM făcută blocului ACUM privind cedarea funcției de premier în viitorul Guvern, Dumitru Pulbere spune că în dezbaterile politice acest lucru nu este interzis și nu este examinată decât ca o declarație politică: „Nimic nu le împiedică să facă acest lucru”.