Orașul european în care salariul minim crește la 3.700 de euro pentru ca cetățenii să nu sărăcească din cauza Covid-19© ziarulnational.md

Orașul european în care salariul minim crește la 3.700 de euro pentru ca cetățenii să nu sărăcească din cauza Covid-19

, 5 știri, 5 vizualizări

Geneva va introduce un salariu minim de 4.086 de franci elvețieni, aproximativ 3.700 de euro, cel mai mare din lume, după ce localnicii au aprobat măsura printr-un vot exprimat duminică, pe fondul îngrijorării provocate de rapoartele privind creșterea sărăciei legate de coronavirus în orașul elvețian.

Astfel, salariul minim va fi de 23 de franci elvețieni (21 de euro) pe oră - mai mult de dublu față de Franța vecină pentru toți cei care lucrează în acest oraș, care este unul dintre cele mai scumpe din lume, potrivit The Guardian, transmite digi24.ro.

Salariul minim garantat de 4.086 franci elvețieni pe lună pentru 41 de ore de muncă săptămânal rămâne o raritate în Elveția. Geneva este abia al treilea canton, din 26, care îl adoptă, după Jura și Neuchâtel. În 2014, alegătorii au votat împotriva introducerii unui salariu minim pentru întreaga confederație. La Geneva abia la a treia participare la urne susținătorii acestei măsuri sociale au reușit să convingă în cele din urmă 58% din electorat, potrivit rezultatelor finale publicate duminică. Partidele de stânga și sindicatele au prezentat măsura ca pe un mijloc de combatere a sărăciei.