Papa Francisc, in Romania! Unde va face o prima vizita17Foto© publika.md

Papa Francisc, in Romania! Unde va face o prima vizita

, 41 știri, 7 vizualizări

Papa Francisc începe vineri o vizită apostolică în România, Bucureștiul constituind prima etapă a vizitei de trei zile a Suveranului Pontif în țara vecină, scrie Agerpres.

Desfășurată sub genericul "Să mergem împreună!", la 20 de ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea, vizita de stat, pastorală și ecumenică a Papei Francisc în România include, în prima zi, întâlniri cu autoritățile politice și societatea civilă, cu conducerea Bisericii Ortodoxe Române și Sfânta Liturghie din Catedrala "Sfântul Iosif".

La ora 11.30, președintele Klaus Iohannis îl va întâmpina pe Papa Francisc la Aeroportul Internațional "Henri Coandă", ceremonia oficială de primire, la Palatul Cotroceni, fiind prevăzută pentru ora 12,05. Cei doi înalți oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete, urmate de o întâlnire cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, alte autorități, reprezentanți ai societății civile și ai corpului diplomatic. Cu această ocazie, în prezența a aproximativ 400 de invitați, șeful statului român și Papa Francisc vor susține discursuri.