Patru inițiative legislative vor fi examinate de Comisia de la Veneția4Foto© timpul.md

Patru inițiative legislative vor fi examinate de Comisia de la Veneția

, 9 știri, 8 vizualizări

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, va participa la cea de-a 136-a sesiune plenară a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția). Reuniunea va avea loc în perioada5-8 octombrie, la Strasbourg. În cadrul sesiunii, Comisia de la Veneția se va expune pe marginea a patru inițiative legislative, elaborate de autoritățile din Republica Moldova. Opiniile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept au fost solicitate de către Președinta țării, Maia Sandu, și de către Ministerul Justiției.

Așadar, va fi examinat, în vederea adoptării, un proiect de aviz complementar la avizul despre proiectul de lege privind Serviciul de Informații și Securitate, precum și asupra proiectului de lege privind activitatea contrainformativă și activitatea informativă externă.

De asemenea, se va propune adoptarea avizului comun al Comisiei de la Veneția și al Direcției Generale pentru Drepturile Omului și Statul de Drept a Consiliului Europei asupra proiectului legii privind sistemul judecătoresc anticorupție și modificarea unor acte normative.