Peste 200.000 de oameni au rămas fără locuințe după explozia din Beirut: Libanul mai are grâne pentru circa o lună© tv8.md

Peste 200.000 de oameni au rămas fără locuințe după explozia din Beirut: Libanul mai are grâne pentru circa o lună

, 6 știri, 8 vizualizări

Cel puțin 300.000 de oameni au fost strămutați din casele lor după explozia devastatoare care a avut loc, marți, în capitala libaneză, Beirut, spun guvernatorul orașului Marwan Abboud, citat de CNN și digi24.ro.

„Sunt mai mult de 300.000 de cetățeni libanezi care nu mai pot dormi în propriile case. Jumătate din populația Beirutului au case în care nu se mai poate locui în viitorul apropiat”, a spus Abboud într-un interviu telefonic acordat televiziunii publice din Iordan.

Imagini și clipuri video din capitala libaneză arată o atmosferă dezolantă – clădiri și mașini distruse, străzi pulverizate și sute de oameni răniți. Cel puțin 100 de persoane au murit în urma deflagrației, iar alți 4 000 suferă de răni de pe urma exploziei, conform presei de stat din Liban. Numărul morților, răniților și dispăruților va continua să crească pe măsură ce magnitudinea dezastrului devine din ce în ce mai vizibilă.