Ploile au distrus zeci de hectare de livezi și culturi agricole, iar 30 de localități din țară au rămas fără curent electric1Video© jurnal.md

Ploile au distrus zeci de hectare de livezi și culturi agricole, iar 30 de localități din țară au rămas fără curent electric

, 6 știri, 6 vizualizări

În urma ploilor înregistrate pe teritoriul R. Moldova, în perioada 14-15 iunie, în mai multe raioane din țară au fost constatate prejudicii. Potrivit informațiilor prezentate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), cel mai afectat este raionul Ungheni, unde 65 de hectare de culturi agricole au fost distruse. Astfel, din cauza ploilor, 30 de localități din țară au rămas fără lumină.

Ploaia și grindina au devastat 4,6 hectare de livezi de prune, 29,4 hectare de porumb și 30 hectare de floarea soarelui în localitatea Mănoilești, raionul Ungheni. Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Cazangic din raionul Leova. Acolo, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost distruse circa 4 hectare de pepene verde și 1,3 hectare de floarea soarelui.

Totodată, conform datelor înregistrate de IGSU, în nordul țării averse puternice cu grindină au afectat circa 2,7 hectare de livezi de măr în satul, Șeptelici raionul Soroca, iar în raionul Râșcani, localitatea Bălanul Nou circa 8 hectare de culturi agricole printre care roșii, castraveți și ardei.