Posturile de televiziune Primul în Moldova și Familia rămân fără licență6Foto© agora.md

Posturile de televiziune Primul în Moldova și Familia rămân fără licență

, 11 știri, 4 vizualizări

Posturile de televiziune „Familia” și „Primul în Moldova” rămân fără licențe de emisie. Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au decis să nu prelungească licența, ca urmare a mai multor încălcări, inclusiv a propriilor concepții de programe ale serviciilor media.

Astfel, potrivit unui comunicat al CA, în perioada 2022-2023, REAL RADIO SRL fondatorul postului Familia a fost sancționat cu 10 amenzi în sumă de 157 000 de lei pentru încălcarea prevederilor ce țin de realizarea programelor local, cu o amendă de 7 000 de lei pentru nerespectarea Concepției generale a serviciului media și cu două avertizări publice inclusiv pentru nerespectarea prevederilor referitoare la responsabilități culturale, transmite Deschide.md.

Potrivit membrului CA, Ruslan Mihalevschi, există suspiciuni de practici anticoncurențiale și riscul de apariție a situației dominante în formarea opiniei publice, fiind vorba de 7 servicii media de televiziune care potrivit mai multor investigații de presă ar aparține și/sau ar fi afiliate fostului președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.