Premiul Nobel în Economie, acordat pentru o soluție în combaterea sărăciei4Foto© publika.md

Premiul Nobel în Economie, acordat pentru o soluție în combaterea sărăciei

, 5 știri, 18 vizualizări

„Laureații de anul acesta au introdus o nouă abordare pentru a obține răspunsuri serioase privind cele mai bune metode de a lupta împotriva sărăciei globale. Cercetările lor au îmbunătățit considerabil capacitatea noastră de a lupta împotriva sărăciei globale, care este acum un domeniu de cercetare înfloritor”, se arată într-un comunicat al Academiei Suedeze.

Ca rezultat direct al unuia din studiile lor, mai mult de cinci milioane de copii din India au beneficiat de pe urma programelor eficiente de remediere din școală. Un alt exemplu îl reprezintă subvențiile semnificative introduse de multe state vizînd măsuri preventive de îngrijire a sănătății, potrivit sursei citate.

Abhijit Banerjee s-a născut în 1961 în Mumbai, iar Michael Kremer s-a născut în 1964 și este economist la Harvard University, Cambridge, SUA. Cei doi au cetățenie americană, în timp ce Esther Duflo are dublă cetățenie, franceză și americană. Abhijit Banerjee este căsătorit cu Esther Duflo și lucrează împreună la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, SUA.