Președintele Maia Sandu e gata de o întrevedere cu omologul rus, Vladimir Putin© publika.md

Președintele Maia Sandu e gata de o întrevedere cu omologul rus, Vladimir Putin

, 5 știri, 17 vizualizări

Președintele Maia Sandu e gata de o întrevedere cu omologul rus, Vladimir Putin. Șeful statului spune însă că întâlnirea poate avea loc doar după instalarea noului Guvern. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, într-un interviu acordat jurnaliștilor ruși de la kommersant, cărora le-a spus că are o listă de subiecte pe care vrea să le discute.  Printre acestea se numără retragerea trupelor rusești și a muniției din regiunea transnitreană.

Maia Sandu a adăugat că sunt și probleme de ordin economic și comercial, cum ar fi exportul de produse moldovenești în Rusia. O altă temă pe care ar discuta-o la întâlnirea cu Putin este legată de cetățenii moldoveni care lucrează pe teritoriul Federației Ruse și de securitatea lor socială.

În cadrul interviului, Maia Sandu a fost întrebată dacă va participa la summitul CSI din 15 octombrie, eveniment de la care predecesorul ei, Igor Dodon, era nelipsit. Șeful statului nu a exclus participarea, dar a menționat că membrii delegației și aspectele legate de summit le va discuta cu viitorul prim-ministru de la Chișinău. Maia Sandu a adăugat că pentru Moldova este important să aibă relații bune atât cu estul, cât și cu vestul.