Prim-ministrul Ion Chicu a participat la Forumul internațional „Invest Găgăuzia 2020”, desfășurat la Comrat4Foto1Video© tribuna.md

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la Forumul internațional „Invest Găgăuzia 2020”, desfășurat la Comrat

, 11 știri, 6 vizualizări

Prim-ministrul Ion Chicu a participat, astăzi, la Forumul internațional „Invest Găgăuzia 2020”, organizat la Comrat, în perioada 23-24 octombrie, informează TRIBUNA.

„Evenimentul este la a șasea ediție și s-a desfășurat cu participarea bașcanului UTA Găgăuzia, Irina Vlah, miniștri, reprezentanți ai corpului diplomatic și antreprenori. Misiunea Forumului este de a atrage investiții în UTA Găgăuzia, orientate spre dezvoltarea regiunii”, se spune într-un comunicat de presă.

În discursul său, Premierul a menționat că în pofida dificultăților cu care se confruntă țara noastră și întreaga lume din cauza pandemiei – Republica Moldova și UTA Găgăuzia renasc, întrucât se fac investiții masive în infrastructură și sunt lansate zeci de șantiere de construcție. Doar în acest an, s-au alocat 220 milioane de lei pentru construcția drumurilor în regiunea de sud pe o distanță de 105 km.