Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru Ion Șoltoianu, după ce a amenințat cu arma un tânăr: Când se va pronunța instanța3Foto© timpul.md

Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru Ion Șoltoianu, după ce a amenințat cu arma un tânăr: Când se va pronunța instanța

, 9 știri, 6 vizualizări

Fostul sportiv Ion Șoltoianu ar putea reveni la închisoare, după ce în luna martie curent a agresat un bărbat în sectorul Botanica al capitalei și a amenințat cu pistolul câinele care-l însoțea. Procurorii au solicitat o pedeapsă de 10 ani de privațiune de liberate pentru autoritatea criminală, care are la activ mai mulți ani în închisoare.

Solicitarea procurorilor include și pedeapsa pentru păstrarea de muniții și arme de către acesta.

„Procurorii au prezentat Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, toate probele acumulate, în mai puțin de trei luni de la pornirea urmăririi penale. Ulterior, judecătorul a prelungit arestul preventiv al inculpatului”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Acum, deși inculpatul continuă să fie deținut în arest preventiv, iar probatoriul a fost deja prezentat, instanța de judecată a stabilit următoarea ședință peste trei luni, după revenirea magistratului din concediul de odihnă.