Proiect dedicat diasporei din Moldova pentru dezvoltarea afacerilor© noi.md

Proiect dedicat diasporei din Moldova pentru dezvoltarea afacerilor

, 6 știri, 5 vizualizări

Într-o conferință de presă la IPN, Alexei Repede, președintele AOAMP, a menționat că în cadrul DBC se va merge în toate țările unde diaspora din Republica Moldova este destul de extinsă, pentru a încuraja dezvoltarea businessului și culturii businessului. „Fără cultura antreprenorialului la bază nu putem ajunge la rezultate considerabile în niciun fel. Sunt numeroase motive pentru a derula o afacere, dar la fel știm cu toții că sunt și foarte multe riscuri, piedici”, a spus președintele AOAMP.

Prin respectivul proiect, organizația își propune să-și aducă contribuția prin „expertize și transfer informațional”. „Ne-am propus să obținem performanță  prin informare, comunicare și colaborare”, a remarcat Alexei Repede.

Olga Postovanu, coordonator de proiecte AOAMP, a comunicat că va fi lansată o platformă pentru dezvoltarea comunității de antreprenori din diaspora Republicii Moldova. Se va oferi suport de business start up-urilor, iar companiile deja existente vor fi conectate cu alți investitori pentru a dezvolta parteneriate.