Promo-Lex cere UEFA să interzică desfășurarea meciurilor de fotbal la Tiraspol: Sunt încălcate grav drepturile omului în regiune6Foto© zdg.md

Promo-Lex cere UEFA să interzică desfășurarea meciurilor de fotbal la Tiraspol: Sunt încălcate grav drepturile omului în regiune

, 9 știri, 3 vizualizări

„Holdingul Sheriff nu este un simplu gestionar al clubului de fotbal cu același nume, acesta controlează cele mai importante segmente ale economiei locale, inclusiv administrația de facto de la Tiraspol. Ca urmare, Holdingul poate fi considerat responsabil pentru încălcarea drepturilor omului în stânga Nistrului: acte de discriminare împotriva unor grupuri etnice sau lingvistice, restrângerea libertății de exprimare și a libertății de circulație, persecutarea activiștilor civici și politici ș.a”, se menționează în nota Promo-Lex.

Reprezentanții Asiciației au menționat că, cel mai recent incident produs în regiunea transnistreană confirmă aceste fenomene și situații grave.

„La 17 iulie curent, în circumstanțe care nu au fost încă elucidate, a fost omorât Oleg Horjan, liderul opoziției de la Tiraspol. Chiar dacă au mai existat anterior decese comise în circumstanțe suspecte în regiunea transnistreană, omorul celui mai important lider al opoziției locale este un caz fără precedent.