PSRM сontestă în judecată decizia CNESP privind testarea obligatorie, din cont propriu, a profesorilor nevaccinați3Foto© agora.md

PSRM сontestă în judecată decizia CNESP privind testarea obligatorie, din cont propriu, a profesorilor nevaccinați

, 13 știri, 3 vizualizări

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova anunță că va сontesta în instanța de judecată decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și cere anularea obligării angajaților din Educație să suporte cheltuielile pentru testele anti-COVID-19.

„În ajunul începutului unui nou an de învățământ, actuala guvernare a lansat un șir de acțiuni de hărțuire a angajaților din domeniul Educației, inclusiv a pedagogilor și profesorilor. Conducerea țării îi forțează pe acești oameni să se vaccineze ori să plătească teste anti-COVID-19 din propriul salariu, care și așa deseori nu ajunge nici pentru strictul necesar pe fundalul unor scumpiri la majoritatea produselor”, se arată în anunțul partidului.

Totodată, socialiștii au criticat și afirmația prim-ministrei Natalia Gavrilița despre profesorii care refuză vaccinarea, catalogând-o drept „scandaloasă și ofensatoare la adresa pedagogilor”.