Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și alertă la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace2Foto© tv8.md

Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și alertă la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

, 7 știri, 16 vizualizări

​Cel puțin patru explozii s-au produs joi seară într-o zonă din apropierea principalului aeroport militar rusesc din peninsula Crimeea, Belbek, situat la nord de Sevastopol. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că Rusia trebuie să permită accesul reprezentanților AIEA la centrala nucleară de la Zaporojie și să-și retragă imediat trupele de pe teritoriul centralei.

UPDATE Ucrainenii din Zaporojie au raportat explozii, în timp în regiune a fost anunțată o alertă de raid aerian – scrie, vineri, agenția RBC. Secretarul Consiliului Local, Anatoli Kurtev, le-a cerut locuitorilor orașului să se adăpostească în locuri sigure, potrivit Rador.

UPDATE Flota rusă de la Marea Neagră urmează să primească 12 noi nave alături de aviație și vehicule terestre în 2022, a anunțat vineri noul comandant al acestei flote, viceamiralul Viktor Sokolov, informează Reuters.