Remdesivirul nu reduce mortalitatea la pacienții cu COVID-193Foto© publika.md

Remdesivirul nu reduce mortalitatea la pacienții cu COVID-19

, 5 știri, 11 vizualizări

De asemenea, medicamentul folosit și în România nu a redus durata spitalizării pacienților infectați cu noul coronavirus, arată studiul Organizației Mondiale a Sănătății, citat de Reuters. Studiul OMS, care a analizat efectele remdesivirului și ale altor trei medicamente, arată că acestea au un efect redus sau deloc asupra mortalității provocate de COVID-19.

De asemenea, acestea nu au influențat nici durata spitalizării bolnavilor de COVID-19. Studiul OMS a evaluat efectele medicamentelor Remdesivir, Hidroxiclorochină, combinație de medicamente anti-HIV lopinavir / ritonavir și interferon. Studiul s-a desfășurat în peste 30 de țări și a inclus 11.266 de pacienți adulți.

Datele OMS vin la scurt timp după ce Uniunea Europeană a anunțat o înțelegere de peste un miliard de euro pentru aprovizionarea cu Remdesivir. România a primit a doua cea mai mare cantitate de Remdesivir din dozele cumpărate de Comisia Europeană. La începutul acestei luni, datele unui studiu realizat de Gilead au arătat că tratamentul cu Remdesivir a redus timpul de recuperare a COVID-19 cu cinci zile, comparativ cu pacienții care au primit un placebo.