RTR și NTV, sancționate pentru modul în care au reflectat criza de securitate din regiune și războiul din Ucraina3Foto© deschide.md

RTR și NTV, sancționate pentru modul în care au reflectat criza de securitate din regiune și războiul din Ucraina

, 7 știri, 43 vizualizări

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat RTR Moldova cu 20 000 de lei, pentru modul în care a reflectat criza de securitate din regiune și războiul din Ucraina, și cu 25 mii de lei postul NTV Moldova pentru informare incorectă a publicului. Sancțiunile au fost aplicate în cadrul ședinței din 17 martie 2022.

Consiliul a efectuat monitorizarea a șase buletine informative locale difuzate de către  „RTR Moldova”: 11, 14 februarie – buletin în limba română; 15 februarie – buletin în limba rusă; 21 februarie – buletin în limbile română/rusă; 22 februarie – buletin în limba rusă și programul, „Вести недели”, preluat din Federația Rusă la data de 20 februarie 2022.

Rezultatele monitorizării au atestat că, atât în programele informative locale, cât și în programul retransmis „Вести Недели”, majoritatea subiectelor cu referire la evenimentele din Ucraina sunt reflectate unilateral, cu acuzații neprobate, amestec dintre fapte și opinii, informațiile fiind prezentate părtinitor.